sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Örkkiagilitya Masalan kuplassa 20.2.2011

No huh huh, ei voi muuta sanoa...

Ensimmäinen rata oli yhtä suurta katastrofia alusta loppuun saakka. Kaikki mun valssit oli myöhässä, liike ohjautu ihan väärään suuntaan kuin missä suoritettava este oli, Örkki oli selän takana vähän väliä ja mitä vielä, kamalaa... Sitä videota ei laiteta edes tänne, ehkä sitten kun ollaan eläkkeellä ja kootaan Inan agility mokat koostetta...
Eikä tuo Pökälekään kyllä tilannetta helpottanut... ei ollut kuulolla, tuli pois esteiltä vaikka jo haki ne, ryntäs ym ym. Parhaiten rataa kuvaa varmaan Marin kommentti: Olisin halunnut dellata tän nauhoituksen, se ei ole nättiä katsottavaa. Tai tuomari Viitanen myöhemmin: Ajattelin jo hetken että olet opettanut Örkin tekemään Aan takaperin, mutta ei sentään ;) Hukassa oltiin ja pahasti ja jos ihan väkisin pitää jotain positiivista hakea niin keinu ja kepit (sitten kun ohjasin sen edes keppien lähelle...). Örkin tulevalle kesäkauden koutsille siis haastetta kerrakseen ;)

Toinen rata 10vp
Ihan siistiä menoa jo hetkittäin, Örkki lähtee kuin tykin suusta heti alussa ja joudun pieneen paniikkiin... Vauhtia ja vaarallisia tilanteita! Keinun sössin oikeen kunnolla ja Öö kävelee sen ylivarovaisesta, sen jälk hypyllä ohjaus laskee ja jos jalka ei olisi ollut edessä olisi tullut hypyn ohi. Ansaittu 5vp kosketuksesta. Siistiä menoa sen jälk Aalle ja kepit on hienot :) vaikka vähän ylivarmistankin alkua. Sen jälkeisillä hypyillä vähän irtoamisongelmaa, joudun viemään joka hypyn tappiin saakka ja puomi, voi apua sitä loikkaa. Ja treeneissä oli täydelliset kontaktit perjantaina...ei tiedä missä vika. Loppu ihan ok, ei kommentteja. Mutta kommentoikaa, tässä se suoritus tulee!

http://www.youtube.com/watch?v=L-nmlhSs1Ok

Nyt Örkki jää treenitauolle ja kisaa seur kerran Tallinnassa ja sitten varmaan vasta syksyllä jos ei ihmeitä tapahdu.

1 kommentti:

 1. ...ja jälleen pois syvältä "pää edellä parvekkeelta alas ja päin Scanian nokkaa" -ajatuksista ja onnistumisia etsimään: toka rata oli tosi tasasta ja hyvää menoa, jes! :)

  Ajattele, että ohjaat 17/19 = 89 % radasta erinomaisesti! Se on selkeesti yli puolet ja jopa melkein 100!

  Äkkiseltään tulee mieleen ainakin seuraavat onnistuneet kohdat radalta:
  - odottaa hienosti lähdössä
  - suorittaa renkaan varmasti
  - tulee hyvin vetoon putkelle (4)
  - liikut tosi hyvin ja ehdit jopa esteen (5) taakse vastaanottamaan örkkiä
  - kepeille haku satavarmasti
  - hyvin kepit alusta loppuun
  - Örkki lukee kurinalaisesti ohjaustasi radan alusta loppuun eikä sooloile
  - Örde irtoaa luodin lailla vikaan putkeen, vaikka sun liike on jo menossa uuteen suuntaan
  - otat hyvin koiran mukaan viimeiseltä putkelta ja ohjaat radan remmiämpärille saakka :)

  Minusta takakaarre ei näytä siltä, että irtoamisessa olisi ongelmaa, vaan siltä, että keppien jälkeisellä hypyllä olet turhan nopea ja ajaudut itse liian lähelle siivekettä. Siitä johtuen joudut ottamaan yhden askeleen vasemmalle (kohti A:ta) kiertääksesi siivekkeen. Tämä yksi ratkaiseva askel (= rintamasuunta & varpaat kääntyy sekunniksi kohti A-estettä) tulee just samassa kohtaa, kun Örkki lähtee ponnistamaan, jolloin se toimii juuri niinkuin on opetettu ja niinkuin sen halutaan toimivan: Örkki pyrkii tulemaan esteeltä alas ja liikkumaan kohti A:ta siihen suuntaan, jonne sun ohjaus ponnistushetkellä käskee. Ei siis sen kummempaa: koira vaan toimii niinkuin sen halutaan/sille on opetettu :)

  Tarkistellaan tota kisasuunnitelmaa vielä ;)

  *SSS*

  VastaaPoista