tiistai 15. heinäkuuta 2014

Gränna, staffien erkkari Ruotsissa 5.-6.7.2014

Heinäkuun alussa lähdin Örkin ja Rinkelin kanssa käymään Ruotsissa, määränpäänä Gränna ja staffien erkkari.
 
Koiria oli kehiin ilmoitettu huimat 388 kpl!!! Siis staffeja ja vain staffeja :) Tämän lisäksi oli sunnuntaina vielä rotumestaruuskisat agilityssa, tokossa ja rallytokossa sekä valittiin brain&beauty=parhaiten tokoillut kaunein yksilö.
 
Mitään sen suurempia tavoitteita ei ollut, Örkki tulee parin vkon päästä jo 7 vuotta ja ei voi olettaa pärjäävän 2-3 vuotiaiden kanssa samassa luokassa. Rinkelin luokassa oli yhteensä 88 avoimen luokan narttua!! Eriä toiveikkaana lähdettiin metsästämään vaikka tiedossa oli että ko. tuomarin makuun Rinkeli tuskin on (laittoi Örkin voittamaan Suomen erkkarissa urokset 2011...)
 
Örkki rivissä muiden valiourosten kanssa

Minä ja Örkki, niin hienosti pönötetään lihapullan voimalla :)
 Örkki arvioitiin VAL ERI SA :) :) :)
Örkki VAL ERI SA
Erityisen iloinen olen tuomari Laurie Fordin arvostelusta, etenkin tuo liikkuu erittäin hyvin -kommentti lämmittää omaa mieltä. Vielä se vanhakin jaksaa :)
Örkin arvostelu <3
Rinkeli kehässä, tämä on ainoa kuva meistä joten laitanpa tänne vaikka ei mairitteleva olekaan. Minä siis tuo lilamekkoinen ja Pinkeri remmin nokassa :)
 
Eriä lähdettiin toiveikkaana hakemaan ja eh saatiin :(
Rinkeli siis AVO EH. Tuomarina Willian (Bill) Blacker jonka ihanne on jotain ihan muuta kuin me ;) Arvostelussa sitä ei lue, mutta kuulin hänen sanovan myös että "a bit leggy"....no, niinhän se on :)

Rinkelin arvostelu
Sunnuntaina päästiin sitten niihin oikeisiin kisoihin ;) eli tiedossa oli agilitya ja tokoa. Rinkeli starttasi hyppyluokassa jossa oli kepit mukana. Hienosti neiti pinkoi vaikka paras terä oli poissa juoksun jälkeisen ahdistuksen takia. Kepeillä sössittiin oikein kunnolla ja sitten loppusuoralla oman seisoskeluni takia tuli vielä hyl.
Rinkeli agility Gränna 2014

Rinkeli <3

Hymyssä suin ja häntä ohjurina :)

Rrrrrrengas.... kovaa sihtausta <3 photo by Mets
 
Hieman extempore ilmoitin Örkin myös jälki-ilmoittautuneena kisoihin. En uskaltanut sitä aikaisemmin ilmoittaa koska tiesin alustan olevan nurmea, jos se olisi ollut pikkaisenkaan liukas ei Örkki olisi startannut. Mutta nurmikko oli loisto kunnossa ja niinpä myös Örkki pääsi kisoihin mukaan.
Tuloksilla ei juhlittu, mutta voi sitä riemua mikä syntyi kun Pörde pääsi aksaamaan. Eikä se huonosti mennyt, ei ollenkaan vaikka tulos onkin 10vp.
 

Yes, läpi mentiin... <3 photo by Mets
Sitten me vielä vähän tokoiltiin ja voi masennus minkälaista on mennä juoksun jälkeisen ahdistuksen omaavan koiran kanssa tokoon...never again! Oli niiiin herkkis ja kun minua jännittää niin käskyt tuppaa olemaan terävämpiä/kovempia kuin treeneissä...tästähän pikku herkkis tykkäsi, not.

Tulos 159p ja 2. luokassa. Täytyy kyllä sanoa itseni(?) pelastukseksi että enpä ole tuollaisella tuomarillakaan aikaisemmin ollut. Vähensi 2-4 pistettä hänen mielestään liian voimakkaasta/kovasta käskytyksestä, tuplakäskyt=0 pistettä ja kun käytin joissain käskyissä lyhennettä koiran nimestä ja käskyä yhteenlausuttuna (rinkom) vähensi myös siitä pisteitä. No, ens vuonna sitten näytetään ;) ....ja toivotaan että juoksut ei sotke suunnitelmia.
Hieman masentunut tokokoira, Rinkeli <3
Kaiken kaikkiaan loisto viikonloppu hyvässä seurassa, kiitos kaikille asianosaisille <3
Ja tietty jo ensi vuodeksi varattu majoitus :)

Tähän kuvaan on hyvä päättää Grännan raportti - aivan ihana koru jonka sain koirieni kasvattajalta.
 
Tack Rosemary <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti