tiistai 29. toukokuuta 2018

Ihana kesä ja suunnitelmat - onko niitä?


Ihana ihana kesä ja lämpö ja piha - sekä sadat tekemättömät pihatyöt... Palataanpa muutama kuukausi taaksepäin meidän elämässä.

My little pony <3 mun ihana Karma omassa elementissään

Sairastupailut jatkuivat odotettua pidempään ja valitettavasti Karmalla oli molemmissa etujaloissa murtumat, toisessa jalassa yksi ulkovarpaan nuljuluu murtunut ja toisessa jalassa molemmissa uloimmissa varpaissa nuljuluut murtuneet. Syynä todennäköisesti rakenteellinen vika sekä vauhti ja vaaratilanteet joita ei tuon koiran elämästä puutu. Yhdistelmänä siis äärimmäisen huono, puutteellinen rakenne + vauhti ja päätön meneminen. Yleensä nuljuluumurtumat tulevat sivulöydöksinä esille muiden kuvien yhteydessä, eikä Karmakaan ole ontunut mutta etujalkojen aavistuksen muuttunut asento sai minut epäileväiseksi ja viemään lääkärille.

Nämä tarvikkeet tulivat ennemmän kuin tutuiksi, pehmustetut tossut, kurasuojat ja side joka piti tossut jalassa
Ensimmäiset 6vkoa Karma sai kävellä vain pehmeillä alustoilla, käytännössä tämä tarkoitti sisällä vain pehmustetuilla tossuilla kävelyä tai paksulla karvalankamatolla kävelyä ja ulkona pehmeässä lumessa/loskassa kävelyä ilman tossuja – muuten ulkona aina tossut jalassa. Ja voin kertoa että ihan kauhean helppoa ei ole tossujen kanssa ollut (ensinnäkin että sai tossut pysymään jalassa) mutta ylpeänä voin sanoa että 6,5vkoa mentiin kiltisti vain pehmeillä alustoilla tossujen kanssa tai ilman. Näistä 6 viikosta ensimmäinen 2 vkoa oli myös rauhallista menoa eli vain lyhyitä remmilenkkejä ja sisällä rauhassa oleskelua – ei ihan kauhean helppo juttu ;) Loppuajasta sai mennä jo vapaanakin – tossut jalassa ja voi sitä riemua kun pääsi ensimmäistä kertaa vapaaksi pihalle!

Kävimme myös fyssarilla ja jotta oloni ei olisi yhtään parempi totesi hän kaiken johtuvan yliliikkuvista nivelistä L Sen verran shokissa olin että en oikein tiedä mitä se tarkoittaa, mutta kohta uudestaan fyssarille ja otan kynän ja paperia mukaan ;)

Mevetissä Anu Saikku-Bäckströmiä tapaamassa, murtumat olivat parantuneet hyvin ja liikkuminen normaalia
No mitä nyt sitten just nyt kuuluu, päivä kerrallaan ihmetellään. Fyssarin jälkeen seuraavat 2vkoa olivat kamalia, pelkäsin ja itkukurkussa päästin Karman vapaaksi – edes pihalle. Koko ajan olin kauhusta jäykkänä että mitä nyt tapahtuu ja miten nyt ne jalat menee ja miten jalat taittuu ja miten se nyt kaahottaa yms. Ei ihan sitä ruusunpunaista pentuelämää ihanan uuden koiran kanssa sanoisin. Fiilikset on menneet laidasta laitaan ja jos jotain voin todeta niin Karma on anastanut paikkansa sydämessäni nopeammin ja syvemmältä kuin kukaan muu <3 Mun täydellinen pieni ja koska kukaan ei voi olla täydellinen on siinä rakenteessa puutteita…

Saikkulaisen aika saattoi joskus käydä pitkäksi...
                                               Karma omassa elementissää, jestas mikä ääni tuosta koirasta lähtee...

Ja jotta ei elämä olisi tylsää, niin Örkin hammasleikkaus ei mennytkään ihan putkeen. 2 eri otteeseen leikatusta poskihampaasta (tai sen kohdalla olleesta kolosta) puski tikkien ja ikenien läpi hampaan paloja!!! Eli käytännössä Örkillä oli suussa avoinna oleva haava 3vkoa vielä leikkauksen jälkeen kun sinne sisälle jääneet hammasluun palat puskivat ulos tulehduksen kera L Jatkossa vain ja ainoastaan vakkari hammaslääkärimme saa Örkin suuhun koskea, sen päätin! Nyt onneksi Örkki jo kunnossa ja pystyy luitakin vähän syömään.
Mun <3 <3 <3 

Elämämme on siis ollut enemmän suruja ja murheita kuin taas muutamaan vuoteen, tästä on pakko suunnan olla vain ylöspäin! Ja onneksi kevät ja kesä toi oman pihani todelliseen loistoon, kun oikein harmitti on ollut kiva mennä vähän pihalle tekemään pihahommia tai vaikka vaan ihailemaan omenapuiden kukkaloistoa. Illat meneekin loistavasti kadotetun puutarhan metsästyksessä (vuoden 2013 jälkeen sille ei ole tehty mitään..) ja piha kyllä tarjoaa myös upeita yllätyksiä erilaisten kukkien muodossa. Toki piti vähän puutarhamessuilla käydä kurkkimassa ja tarttui sieltä mukaan pari pionia ja erinäinen määrä muita sipuleita ja siemeniä J Siitä innostuneena ostin myös muutaman kasvatuslaatikon ja sinne onkin sitten kasvateltu pitkin kevättä uusia asukkeja. Toivottavasti myös jotain satoa jossain vaiheessa saisi. Kerkesin minä myös palelluttamaan jo osan istutuksista innoissani mutta jos tämä toinen erä kestäisi…

Pihakeinu omenapuun alla <3
Omenapuun kukat juuri ennen avautumista
Mun koti <3 
Mun koti ja sen 11 omenapuuta :) 

Pioneita messulla, nämä on vain niiiiiin kauniita <3
Maaliskuussa kaadettiin 8 puuta pihalta...
...puuhommia riittää...
Ahkerat miehet työssään
Istutukset, näistä osa siis jo kuolikin...
Rinkeli on päässyt treenailemaan tokoa ja aksaa koko kevään ja uhkaavasti tavoitteemme korkata EVL Grännassa alkaa olemaan lähellä – liikkeet eivät taas lähellä valmista lähimainkaan ;) Ja agilityn osalta koin sellaisen masennuksen kun meidän kisaratoja kuvattiin että päätin ettemme kisaa hetkeen. Vika ei todellakaan ole Rinkelissä vaan huonosti liikkuvassa lihavassa ohjaajassa…ja tähän kun yhdistää nykyiset n. 200m pitkät radat on kaaos valmis.

Tässä alla meidän kisaratoja keväältä, kaunista katsottavaa se ei todellakaan ole...


Rinkeli Petbrossilla uinnin jälkeen
Örkki on treenannut koko kevään saikkuja lukuun ottamatta rally-tokon MES ratoja ja vihdoin uskaltauduin ilmoittamaan meidät nollakoirakoksi omiin kisoihin. Pieni tsekki missä mennään ratojen suhteen ja uskaltaako sitä jossain vaiheessa korkata kilpailut. Örkki täyttää kesällä 11 vuotta eli tämä taitaa olla meidän viimeinen tavoite harrastusrintamalla, joten nyt jos koskaan on aika tehdä jotain!

Hienosti Pörde suoriutui vallan mainiosti <3 ohjaaja teki muutaman kämmin mm. antaessaan vääriä käskyjä, kävellessä liian lähelle kylttitelinettä näin pari mainitakseni ;) Hienosti kuitenkin 81/100 pistettä eli eiköhän me uskaltauduta kohta ihan oikeisiinkin kisoihin!
Örkki käyttäytyy :)
Kisarata jossa olimme 0-koirakkona

Karma on myös päässyt nyt pentukurssille, vihdoinkin 9kk iässä ;) ja otettiin sitten heti 2 kurssia ettei elämä olisi tylsää. Ollaan Koivukylässä pentukurssilla perusasioiden äärellä ja Ojangossa sitten rallyn pentukurssilla. Hienosti malttaa tehdä töitä ja oppii edelleen ihan sairaan nopeasti! Hauska puuhastella kääpiön kanssa (juu-u mitattiin sitten huvin vuoksi ja korkeutta huimat 35,2-35,5cm…) vaikka se itseltä vaatiikin hieman kropankäyttöä enemmän.
Namnam
Pienisuuri Karma <3
Karma ja uusi panta
"Pakollinen" posekuva kun 9kk tuli täyteen, Karma <3
Pieni puutarha-apulainen ja todella innokas sellainen!
Käytiin mökillä vihdoinkin ensimmäistä kertaa tänä vuonna ja Karman eka mökkireissu koskaan. Vesi on edelleen todella korkealla mutta Rinkeliä sen kylmyys ja syvyys ei juuri haitannut, Örkki meni pellareilla kuten ennenkin mutta Karma ei uskaltanut itse mennä veteen. Toki pari kertaa sen sinne nostin ja hyvin ui mutta jospa sitten kun vesi on lämpöisempää ja hiekkaranta esillä uskaltaisi paremmin pulikoimaan. Olemme kuitenkin käyneet nyt talvenaikana kohtalaisen ahkerasti Petbrossilla Hyvinkäällä uimassa ja siellä Kartsakin nykyään jo hyppää veteen…
Yrttien ihmettelyä äiskän kanssa
Mun <3 <3 <3 
Venelaiturilla lainehtii
Siis iskä syö jotain??
Eipä tarvitse olla ainakaan yksin jos jotain on syömässä ;) 
Örkki the auringonpalvoja
Mökillä ruokailu tapahtuu aina ulkona ja tässä laadunvarmistaja tarkkailee mitä sinne kippoon oikein meneekään...
Hyvin upposi kana ja tomaatit oman ruoan joukossa :)
Koko porukka keväällä Petbrossilla


Päivä kerrallaan elellään ja jotain pientä (Gränna) uskaltaa suunnitellakin vaikka nyt näyttää harrastusten osalta hieman tyhjältä kalenteri - ainakin Karman osalta. Onneksi on piha ja puutarha niin ei aika käy pitkäksi ;) Jos ei muuta keksi niin voi mennä naapuriin paimentamaan ja parantamaan maailmaan :) :) :)
Maailmanparannuksessa hyvä prosecco auttaa kummasti ;) 
Pokka the bc - mun lammaspaimennus kaveri ja opettaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti