keskiviikko 27. kesäkuuta 2018

Nokka kohti kesää ja lomaa :)

Ihana ihana toukokuu oli todella lämmin (ja kuiva...). Pihalla on omppupuut olleet upeassa kukassa ja niitä oli PALJON!!! ...ja nyt niitä omenanpoikasia on PALJON...eli syksyllä varmaan piha yhtä omenasosetta ;)
Kuivuus on toki ollut huonoa marjoille, aurinko pisti ne kasvamaan ja kehittymään ajoissa ja näytti että herukoita ja karviaisia tulee valtavasti, toisin tulee käymään. Osa pensaista on kuollut kuivuuden takia pystyyn :( Katsotaan paljonko satoa saadaan. Muuten "kasvimaa" projekti voi hyvin, tomaatit kukkivat kovasti ja avomaankurkuissa on jo pienet alut :) Kaikki 3 punajuurta jotka jäi henkiin ovat suuria ja herneet villiintyi kun istutin samaan laatikkoon papuja (koska herneet näytti pystyyn kuolleilta...). Eli jotain satoa saattaa tulla :)

Ja puutöitä on tehty - iso iso kiitos Snellin perheelle korvaamattomasta avusta! Ilman teitä ja teidän koneita ei näitä puita olisi koskaan varmaan saatu klapeiksi...
Klapeja klapeja klapeja - kyllä näillä pari kertaa saunan lämmittää
Kukkasia vaikka muille jakaa <3
Kovaa vauhtia kasvamassa poikasesta suuremmaksi
Marjapuskat kun ne oli vielä hengissä...
Karviaisia on tulossa paljon
Ja sitten mun suurin ihastukseni (ja ylpeyteni aihe) pionit - ai että ne on kauniita <3 Pihalla oli vanha pioni joka oli ruusupuskan keskellä eikä sitä oltu huollettu ollenkaan. Nyt ruusupuskat saivat väistyä ja pioni pääsi esiin. Lisäksi ostin 2 uutta pionia, näistä toinen tekee pari kukkaa ja toinen vasta kasvaa tänä vuonna.


 
 
My little p(e)ony <3
No mitä muuta meidän elämään...Karmasta viimeksi kerroinkin ja kävimme siis uudestaan fyssarilla keskustelemassa että mitä tämä nyt sitten tarkoittaakaan. No ei oikeastaan mitään - loppujen lopuksi! Mutta nyt siis annetaan Karman kasvaa ja kehittyä ja katsotaan miten jalat asettuvat. Toistaiseksi minun toimesta tehtävät kovat pysäyttävät liikkeet (kuollut palkka, luoksetulo, stopit ym vauhdissa) ovat nono listalla. Mutta muuten saamme kyllä touhuta ja puuhastella mielin määrin ja painiminen sekä leikkiminen muiden koirien kanssa on ok - ja tätähän meillä harrastetaankin päivittäin ja paljon...
Fysarille menossa...

...ja Karmaa jo väsytti odottaminen :)
Metsässä on juostu ja kovaa, pusikot vaan suhisee kun Kartsa menee
Aina valmiina hommiin <3
Ja jos ei muita hommia ole niin aina voi hieman testata purukalustoa....
Entäs muut sitten, Rinkeli on saanut tokoilla :) pientä paniikkia pukkaa EVL:n suhteen ja aksa on nyt jäänyt vähemmälle. Aksa on osittain vähemmällä mun oman kunnon takia, masentaa kun ei vaan pysty liikkumaan niin kuin haluaisi (tai saatikka kuvittelee liikkuvansa - videot paljastavatkin sitten totuuden...).
Jos väsyttää niin ei tartte pötkötellä yksin, Rinkeli <3
Jotain olen koittanut tehdä sen eteen että Rinkeli pääsee taas aksaradoille...
Sitten me oltiin tokoleirillä ja olikin kuulkaas hyvä leiri! Mukana treeneissä minulla oli Rinkeli ja Karma.
Ensimmäisenä Karma pääsi Salme Mujusen oppiin ja saatiinkin ihan loistavia vinkkejä jäävien treenaamiseen ja erityisesti noudon palasteluun :)
Lauantaina iltapäivästä oli vielä Rinkelin vuoro Ansun valvovien silmien alla ja tavoitteena löytää keinoja "teipata" EVL:n ruutu, ohjattu ja kiertonouto kasaan heinäkuun alun EVL-starttiin. Loistavia vinkkejä erityisesti eteenmenoon - tämä on hyvällä mallilla :) Lisäksi Ansun kanssa teimme kuuntelutreenejä, niin Rinkelin kuin Karman kanssa. Näistä lisää myöhemmin!

Sunnuntaina oli aamusta vuorossa Rinkeli ja Oili opettamassa, hyviä vinkkejä kiertonoudon teippaamiseksi takataskussa ;) saa nähdä miten siinä onnistumme (treeneissä saimme kaivettua PALJON kummallisia toimintamalleja ;) ). Lisäksi näytin missä meidän seuruu nykyään menee (Oili nähnyt Rinkelin viimeksi syksyllä) ja voi että olin iloinen kun sain positiivista palautetta kuinka paljon olimmekaan edenneet! Kiitos tästä kuuluu Caritan perusasentotehotreenille ;)
Iltapäivästä Karma pääsi Sirke Viitasen opettaviin käsiin tai siis me molemmat päästiin. Ja päätin että jos mulle enää koskaan tulee pentua jonka kanssa haluan tokoilla, otan ihan ensin yhteyttä Sirkeen - hän oli aivan LOISTAVA!!! Siitäkin myöhemmin enemmän :)
Ja illasta oli vielä Rinkeli Maarit Helmannin koutsauksessa pääpaino oli luoksetulolla. Saimme hyviä neuvoja miten jatkaa eteenpäin kun mulla on nyt hieman käskyt ja merkit (käsi vaihtui taas suulliseksi) vaihtuneet... Tuleekohan tästä koskaan hyvä kun muutan koko ajan toimintamalliani??

Onnellinen ja hikinen tokoleiriläinen
Osaa se keskittyäkin ;)
Rinkelin treenikassissa olikin sitten "pikkasen" enemmän tavaraa...
Malttia löytyi myös autossa odottamiseen
Ja leirin jälkeen vielä leirihampparit reippaille <3 <3 <3
Agilityn SM kisatkin olivat ja menivät, medien finaalin kävin katsomassa mutta kun ei "oikean rotuisia" ollut kisaamassa jäi osaltani hieman vaisuksi....
Hienot puitteet Myyrmäessä!

 
Vuoden staffitapahtumien huipentuma Gränna kolkuttaa jo ovella :) Niin odotan tätä viikonloppua joka pidetään Ruotsissa joka vuosi ja jonne kokoontuu staffiharrastajia PALJON!

 
 
Tänä vuonna Grännaan menen koko lauman voimin, Örkkikin pääsee mukaan yhden välivuoden jälkeen - tosin aika monta hammasta käyhempänä kuin pari vuotta sitten...
 
Grännassa on näyttelyssä 406 staffia!!! Näistä Örkki on veteraaniuroksissa 5 muun veteraanin kanssa ja Karma junnuluokan nartuissa 57 kisakumppanin kanssa!!!
Rallytokossa mulla onkin sitten edustus kasassa ;) 3/49 on minun - ja uskon että siltikään emme pysty siihen mitä Rinkeli teki viime vuonna. Eli myös Karma on mukana vaikka ei mitään osaakaan, käytiin me nyt kerran kylteillä mutta malttia oli vain 2 ensimmäiseen...
 

Agilityssa meidän perhettä edustaa vain Rinkeli, samoin tokossa. Agilityssä on yli 40 starttia ja tokossa osallistujia 23. Me korkkaamme ekaa kertaa ikinä EVL:n ja se kyllä hirvittää...
Nyt siis vaan lataudutaan Grännaa varten ;) ....ja treenataan ihan hulluna EVL:n liikkeitä...
Jos joku tulevassa vkl harmittaa niin tokon asemaa on huononnettu todella paljon :( eli vkl starttaa tokolla perjantai illasta. Ei kovin kiva kun olet juuri edellisen vuorokauden matkustanut paikanpäälle... Meinaan tästä kyllä vähän antaa palautetta järjestäjille ;) toivottavasti eniten keskittymistä vaativa laji saisi seuraavana vuonna hieman paremman paikan.

Läheisyys lämmittää <3
 Seuraava postaus sitten Grännan jälkeen - pitäkäähän peukkuja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti