tiistai 24. toukokuuta 2011

Tallinna KV agikisat 21.5.2011

Kesäretki Tallinnaan agilitykisoihin hyvässä seurassa, mikä sen mukavampaa! No, olisi se THE kisakoirakin voinut olla terve... eli taas joutui Örkki suoriutumaan meidän perheen agilitykoiran toimesta ja hyvin suoriutuikin (estelyistäni huolimatta).

Olga siis saikulla, on ollut ontumaton kotioloissa ja normi lenkeillä ja tehtiinkin testi ennen kisoja: lämppäesteellä kunnon pakkovalssaus-takaakierto vääntöä ja levon jälkeen autosta noustessa ontui :( eli Olga sai toimia virallisena kisaturistina ja syödä vaan matolääkkeet ulkomailla. Voin kertoa, että säälittävämpää vikisevää staffia harvoin näkee kuin mitä tuo oli boxissa nähdessään mun ja Örkin tekevän aksaa, surullinen näky ja silmistä paistoi suuri MIKSI?

Örkki sai korkata kakkoset ihan ulkomailla :) ja kilpailu oli kovaa, yhteensä 2 osallistujaa medi2 luokassa! Örkki ja sheltti, agilityn ääripäät?
Alusta oli hevosten nurmikenttä (laidun?/ratsastus) ja sen mukaisesti tasaisesti kuopilla joka kohdasta. Harkka estettä tehtäessä Pörde meni n. 10 kertaa esteen ali!!! ...ja mulle iski paniikki ;) mikä näkyy ensimmäisellä radalla. En uskalla jättää kauas lähdössä -> 3 esteestä ohi kun on mun edellä sen verran paljon. Vahtaan silmä kovana jokaista hyppyä -> kaarteet on julmetut kun en ohjaa... Ja porsas loikkas vielä Aan oikein mallikkaasti -> tulos 10vp 2. sija. ja Leya kannustaa Örkkiä kovasti taustalla :)
http://www.youtube.com/watch?v=86RfBzPLGP8

Toisella radalla luotin että hyppää ja heti oli siistimpää, poislukien A jossa olen TOTAALISEN tiellä. Aivan loistava kepeille meno pikku mieheltä, kovaa ja taittaa vielä oikein kakkosväliinkin :) Hirveätä varmistelua käännöksissä ja puomilla, luottamuspula? Vaikea välistäveto lopussa suoritettu -> huokaisen helpotuksesta, että selvittiin siitä ja hidastan aavistuksen vauhtia jolloin tippuu tokavikan esteen
rima :( Muuten ihan siisti 5vp 1. sija.
http://www.youtube.com/watch?v=j_-P4TpR8gU

Kolmas rata oli hyppäri ja alussa heti olen myöhässä. Toki suoritan ohjauksen kuten suunnittelin mutta olen Pörden tiellä aika huolella kuten putkelle lähettäessä näkyy.
En myöskään uskalla jättää Örkki suorittamaan yksin esteitä (esim. muuri) ja pääsisin vedättämään sitä edestä. Tulee ihan turhia hidastavia takaaleikkauksia ja säätöjä. Ja voi tuota toiseksi viimeisen esteen pahaa karmaa näissä kisoissa, oma liike työntää Örkin takaa kiertoon vaikka olisi pitänyt hypätä suoraan edestä. On sen verran kuuliaisempi mun kropalle kuin "iso siskonsa" ;) Tulos 5vp ja 1. sija.
http://www.youtube.com/watch?v=Qqj9TJpJ7cA

Kolmosten radat näyttivät erityisen kivoilta ja harmistus oli suuri kun ei niitä päässyt testaamaan. Toivotaan että kuvissa ei näkyisi mitään vakavampaa ja selvittäisiin pikkuoperaatioilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti