maanantai 26. lokakuuta 2015

Samalla teemalla jatketaan, tokoa treenataan ja agilityssa kisataan...

No olihan kisat ihan noin niin kuin oman hermojen hallinnan kannalta. Minä en jännittänyt!!! En ensimmäistä enkä toista rataa, vaan pääsimme heti tekemään yhdessä hyvällä fiiliksellä hommia. Olihan loistofiilis itselläni ja pikkuisen olen ylpeänä myös tästä käänteestä :)

No mikä siihen sitten vaikutti? En tiedä, mutta taatusti koitan tehdä saman aina jatkossakin ennen kisoja. Oliko se ratkaisu, että lähdin taas tekemään harjoituksia radalle? Vai se, että rataprofiili oli kohtalaisen simppeli pl muutama haastellinen estekulma (joissa tulikin sitten ihan urakalla virheitä, myös meille)? Vai mikä, joku muu? Myös Rinkeli oli ihan superfiiliksellä, porsasteli oikein kunnolla ennen radalle menoa; sinkoili, ei totellut, "puri" minua käsistä, pomppi nenään jne jne. Fiilis oli siis ekalle radalle jo sitä mitä edellisissä kisoissa sain vasta tokalle ja kolmannelle radalla. Ja hauskinta oli että sama fiilis säilyi myös toiselle radalle :)

Tuomarina toimi minulle uusi tuttavuus Petteri Kerminen ja ensimmäinen rata oli profiililtaan helppo ja mentiin kohtalaisen suoraan päästä päähän. Ainoat haasteelliset kohdat olivat esteet 2 (puomin kontakti oli kivasti tyrkyllä), 6 tulokulma kepeille oli haastava ja monen koiran nähtiinkin menevän muualle kuin ensimmäiseen väliin (tai jos ennakoi keppien vaikeaa kulmaa tuli virheitä edellisillä esteillä 3-5 kuten meilläkin), 10 puomin jälkeinen putki oli suoraan linjassa puomiin mutta jos ennakoi tulevaa sai koiran kyllä helposti vedettyä väärään päähän putkea ja 14 Aan jälkeiset esteet ja niistä viimeinen ennen tiukkaa käännöstä pussiin oli niin ulkona linjasta että tässä nähtiin paljon ohituksia tai läheltä piti tilanteita.

Meidän ainoa virhe tuli esteellä nro 3, rima alas. Rinkelille erittäin epätyypillinen virhe kun ei juuri koskaan rimoja tiputa. Nyt videohidastuksesta näkee että koiran ollessa hypyllä lähden voimakkaasti ajamaan päälle ja ennakoimaan seuraavaa eli keinun takanaleikkausta. Reagoi "päälle" tuloon ottamalla takajaloilla riman alas. Muuten siisti rata vaikka ennen puomia hävitänkin koiran näköpiiristä ja jalat harallaan koiran plokata ainakin väärän suunnan pois ;) Loppusuoralla jännitän hieman rengasta ja hidastan mikä välittyy myös Rinkeliin, mutta muuten mallikas rata ja tuloksena 5vp.
 
Seuraava rata oli huomattavasti kimurantimpi pl. alkusuora jossa oli hyppy, Aa, hyppy, pituus ja putki :) Pituutta radalla oli 175m eli sai kyllä juosta, huh. Suunnitelin tekeväni edestä lähetyksen rintamasuunta koiraan päin esteille 8 ja 19 valssin sijaan ja tuo ensimmäinen onnistuikin hienosti vaikka oma liike olisi voinut lähteä aikaisemmin eteenpäin (ja luottaa että Rinkeli tekee työnsä...). Toinen ei sitten onnistunutkaan eli puomin jälkeinen hyppy, olin niin auttamattomasti jäljessä ja Rinkelirontti ei sitten pysähtynyt kontaktille...eli jäi tekemättä tuo kuvio sinne. Puomin jälkeinen tilanne muutenkin hieman "levisi käsiin" mutta onneksi kunnialla ja puhtaasti maaliin :)
 
Epävarmuutta tekemisessaä on vielä havaittavissa ja pientä himmailua, johtuuko mun voimakkaasta käskytyksestä - voi olla. Täytyy treenata sitäkin.
Tuloksena kuitenkin 0-rata ja ei ihan mikä tahansa nolla vaan voittonolla :) aika -8,40s ja meidän ensimmäinen LUVA kakkosista.

 
Tästä onkin hyvä jäädä aksatauolle ja seuraavat kisat taitaa sitten ollakin tokon puolelta, hui :)
Pitäisiköhän ennen tokokisoja siis treenata agilityä....hmmm, aika näyttää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti