torstai 22. lokakuuta 2015

Tokoa treenataan ja aksassa kisataan ;)

Otsikko kertoneekin jo kaiken, eli tokoa treenataan ahkerasti mutta sitten kisataan agilityssä :) No, voi sen kait näinkin tehdä!

Rinkeli pääsi pitkästä aikaa kokeilemaan agilityä ihan kisoihin saakka, treenattu ollaan 2 kertaa ennen kisoja. Muuten tästä treenaamattomuudesta ei ollut haittaa paitsi minun keskittymiseen ja jännittämiseen...

Ensimmäisellä radalla jännitin ihan tolkuttomasti ja oikein kasaamalla kasasin itselleni paineita lueskelemalle ennen kisoja serti-säännöistä ja fb:kin vielä muistutti että 6 vuotta sitten oli Olga juuri samaisena päivänä noussut kolmosiin. Eipä sitä muuta tarvittu, jännittäminen oli taattu.

Ohjaaminen oli kankeaa eikä Rinkeli irronnut mihinkään ja heti ensimmäisen virheen jälkeen lopetin senkin vähäisen ohjaamisen pl. muuri jolle päätin tehdä kunnon jarrun - sekin meni sitten jo liian tiukaksi ;)

Rinkeli hyppyrata 17102015 disq

Toiselle radalla mentäessä jännitys oli kokonaan poissa :) ja päätin jo rataan tutustuessa että tällä radalla annan Rinkelin tehdä töitä edessäni ja irrota.
Hienosti se heti alussa irtoaakin - jo aavistuksen liikaa -> 5vp kiellosta. Olin tyytyväinen siihen että lähti rohkeasti tekemään eteenpäin myös meille vaikeaa rengasta.
Sain vielä heikosti menneen keinun jälkeen lähetettyä Rinkelin hyvin hakemaan putkea ja erityisesti loppusuoran putken jälkeinen työskentely oli onnistunutta! Rinkeli haki hyvin hypyn ja kepit, kesti hyvin kepeillä minun rinnalle tulon ja ihan viimeisten välien ohi menonkin :) Hymyilytti jo tämän radan jälkeen

Rinkeli agirata I 17102015 5vp

Kolmas rata oli jo rataa ohjatessa sellainen vau, nyt me onnistutaan fiiliksellä höystetty ja se kyllä näkyy mielestäni myös videolla. Molemmat olemme itsevarmempia, annan Rinkelin tehdä hommat - tosin mun kädet heiluu ja huitoo ihan käsittämättömän paljon... Ja sitten Aan jälkeinen tilanne, irtoamista on nyt opiskeltu ja sinnehän se irtoaa - väärään päähän putkea :) Ei haittaa, oli loistava rata siihen saakka Rinkeliltä!
Se mitä tapahtuu hylkäyksen jälkeen olisi voinut jäädä tapahtumatta. Puomin tukijalka oli huonosti paikallaan ja käytännössä pari cm irti maasta. Rinkeli ei todellakaan ole mikään rämäpää ja reagoi heti alta notkahtavaan puomiin. No, onneksi oli se hylky alla koska muuten olis pikkasen voinut "ketuttaa" ;)

Rinkeli agirata II 17102015 disq

Kaiken kaikkiaan fiilikset oli lopussa hyvät, niin minulla kuin koirallakin. Tästä on hyvä jatkaa tulevan viikonlopun uusiin kisoihin!

Sen verran täytyy vielä kehua, että oli kyllä Salme Mujusella kivat radat. Heti menen uudestaan jos mahdollisuus vaan tulee :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti